Coronavirus

Wegens het Coronavirus zullen alle plechtigheden in intieme kring plaatsvinden. Alle informatie dewelke u kan terugvinden is louter ter kennisgeving en niet als uitnodiging. U kan digitaal uw steun betuigen aan de families

de Heer Harry Schram

Photo 433879
Woonachtig te Borgerhout (Antwerpen) (2140, België)
Geboren te Antwerpen (2000, België) op zondag 4 september 1960
Overleden te Borgerhout (Antwerpen) (2140, België) op donderdag 23 maart 2017 op 56 jarige leeftijd
Echtgenoot van mevrouw Fatima Bali

Herdenkingsruimte Harry Schram 

Deze rouwbeklagruimte werd aangemaakt de vrijdag 24 maart 2017.

De getuigenissen

3 getuigenissen (1 privé)  
Getuigenis 

Dag Fatima,

Harry was een goed mens. Ondanks onze (op sommige vlakken) tegengestelde overtuigingen kwamen we goed overeen.

Eric Deleu- 28/03/2017

Getuigenis 

Harry, je bent wellicht een van de meest briljante mensen die ik ooit heb mogen ontmoeten binnen de milieubeweging. Ik heb je de laatste jaren wat uit het oog verloren, en het was nog maar enkele maanden geleden dat ik vernam dat je zwaar ziek was. Je goede maat Ward Dosche heeft me het ontstellende nieuws meegedeeld.
Meteen moest ik terugdenken aan die vele fijne momenten die we samen hebben beleefd. We deden samen de natuurgidscursus in 1977 en kozen het Wijnegempark zelfs uit om samen onze maiden-natuurgidsbeurt te doen. Waarop we maar meteen besloten om de Studiewerkgroep Park Wijnegem op te richten.
We trokken in de schoolvakanties naar diverse buitenlandse dierentuinen, ik herinner me nog goed dat je in Blijdorp, Aquarim Am Zoo Köln, Burgers enthousiast was over de innovatieve zoo-educatie. Maar telkens met een vermelding hoe het nog beter kon. Geen wonder dat je er je VUBrussel-thesis over maakte, en later je weg vond naar 800 of zo dierentuinen, maar ook naar EAZA.
Alhoewel we bleven mailen, kon ik nog intensief met je samenwerken toen je het Ecohuis - toch een stuk uw geesteskindje - aanbood als de stek voor de General Assembly van de Foundation for Environmental Education. Daar maakte je indruk op de meer dan (toen nog) 50 nationaliteiten. Niet vergeten inderdaad : je talenkennis was onwaarschijnlijk top, polyglot ten voete uit. We gidsten vroeger ook samen achter de schermen van de ZOO, en hoe vaak heb ik je niet met een groep gepasseerd toen je in een of andere taal je verhaal aan het doen was. Pure bewondering van mijn kant.
Harry, je hebt veel betekend voor Fatima, je familie, vrienden en de wereld van de natuureducatie. We gaan je missen. Ik ga ook je bulderende lach missen, en zoals altijd heb ik nu spijt dat ik je wat uit het oog was verloren. Telkens ik nu in de Zoo kom, zal ik de vruchten van je enorm educatief vernuft kunnen aanschouwen in de bebording en interactieve toestanden.
Harry, rust zacht, en ga -waar je ook bent- maar op safari en voorzie dan meteen de eeuwige jachtvelden maar met een portie natuureducatie. Ik denk dat ze daar ook aan je lippen hangen als je een zoveelste boeiend verhaal over de natuur en wilde dieren of politiek weet te brengen!
RIP, YNWA,
Dirk

Dirk Vercammen- 27/03/2017